tirsdag den 26. april 2011

Anemoner eller hvitveis?

Nu er de her! I fuldt flor. Og der bliver bare flere og flere af dem. Vi havde netop fornøjelsen af en kort tur til Danmark, hvor skovbunden var helt dækket at hvide tæpper af hvide anemoner. Og samtidig var bøgen så småt ved at springe ud. Er der noget smukkere?
Men nu er vi tilbage igen i Norge, og i løbet af de sidste dage er hvitveisen (som de jo hedder her til lands) også begyndt at pible frem her. Og der bliver bare flere og flere for hver dag. Herligt!

For et års tid siden var jeg til en konference, hvor en af foredragsholderne i anledning ag foråret (og for at skabe lidt distraktion i foredraget) viste os nogle billeder af nogle store flotte anemonebuketter. Hun fortalte at hun hvert år på denne tid gik ud i naturen og plukkede ca. 20 store hvitveis-buketter, som hun så delte ud til venner og familie. Det var blevet en rigtig god og hyggelig tradition, som alle satte pris på. Egentlig en rigtig god ide. Det kunne være at man skulle prøve?! :)Hvide anemoner er jo det mest almindelige, men hvad mange danskere ikke ved er at man i Norge har blå anemoner - blåveis.


Man ser dem sjældent i heldækkende tæpper, som vi ser hvitveis'en, og de kommer gerne lidt før de hvide navnesøstre. Meget søde.

Men mest sjældent er det nok med de gule anemoner:I min mands familie er det nærmest en besættelse at finde de gule anemoner. Vi ser dem oftest i Danmark, men vi har faktisk fundet dem et enkelt sted i nærheden af hvor vi bor i Norge. Selv min mand er med i jagten på de gule anemoner, og det er når vi finder dem at jeg kan se det sjældne syn af min mand, som plukker blomster. :)

Ha en flot dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar